Mere pe paine

Printeaza

Mere pe paine din: mere, paine, zahar, unt.

Ingrediente:Mere pe paine

Pentru o portie/o persoană:

  • 1-2 mere mai mari (din soiuri mai zemoase)
  • o felie de pâine
  • 1-2 linguri zahăr
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Merele se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă numai cât să le acopere. După ce merele au fiert fără a se sfărâma, feliuţele se scot din vas şi în apa în care au fiert se pune zahărul şi se lasă la foc domol să se facă siropul (mai subţire c# mierea).

Separat, se taie pâinea/franzela (sau batonul) nu prea proaspătă, în felii groase de peste 1 cm. Fiecare felie este presată cu degetele pe ambele părţi, pentru ca pâinea să nu fie prea afânată, apoi feliile de pâine se rumenesc în unt.

Pentru servit, feliile de pâine prăjită se aşază pe o farfurie; peste fiecare felie se aşază câte una, două, sau chiar trei feliuţe de măr fiert (în funcţie de mărimea lor), iar deasupra se toarnă siropul.

Această prăjitură foarte gustoasă poate fi pregătită identic şi cu alte fructe de sezon, ca de exemplu: piersici, cireşe, căpşuni, caise, prune etc.

De menţionat că marea majoritate a bucătarilor pun în sirop, sau chiar în apa în care fierb fructele, diferite arome ca: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocală, scorţişoară etc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.