Mere la cuptor umplute cu ciocolata
PrinteazaMere la cuptor umplute cu ciocolata din: mere, portocala, scortisoara, ciocolata neagra.
- 6 mere Reinette
- 1 portocală
- 2 linguriţe de scorţişoară
- 4 pătrăţele de ciocolată neagră 70%
Mod de preparare:
Curăţaţi merele, scoateţi-le cotorul şi sâmburii, apoi tăiaţi-le cuburi. Stoarceri portocala.
Puneţi merele şi scorţişoara într-o cratiţă, apoi adăugaţi zeama de portocală, acoperiţi şi ţineţi la foc 15 minute, amestecând regulat.
Merele trebuie să fie moi.
Umpleţi castronaşele pe jumătate. Aşezaţi un pătrăţel de ciocolată în centrul castronaşelor, apoi umpleţi-le cu compot.
Lăsaţi să se răcească doar câteva minute si serviţi călduţ.
Pofta buna!