Mere in aluat cu dulceata

Printeaza

Mere in aluat cu dulceata din: mere, dulceata, faina, sare, galbenus, unt, otet.

Ingrediente:Mere in aluat cu dulceata

  • 6 mere mijlocii
  • 1 pahar cu dulceaţă de fructe
  • 1 cană cu apă
  • 300 g făină
  • sare
  • 1 găl­benuş
  • 4 linguri cu unt
  • 1 linguriţă cu oţet

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat din faina pusă într-o cratiţă largă şi apa caldă (turnată încet) in care dizolvaţi sarea şi adăugaţi oţetul. Amestecaţi repede cu o lingură, frământaţi dupa ce adăugaţi gălbenuşul şi untul, până când aluatul se desprinde de mana.

Bateţi alua de masă 15 min, împărţiţi în 4 bulgări, lăsaţi acoperit 15 min, apoi întindeţi foi subţiri, tăiaţi pătrate. Curăţaţi merele, scoateţi seminţele, umpleţi golul cu dulceaţa, imbracaţi fiecare măr în aluat.

Coaceţi 30 minute la foc viu, scoateţi când aluatul a devenit auriu, lăsaţi-le să se răcească şi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.