Mere cu nuca

Printeaza

Mere cu nuca din: mere, miez de nuca, zahar pudra, zeama de portocale, gem de piersici, stafide, rom, scortisoara, unt si inghetata de vanilie.

Ingrediente:Mere_cu_nuca

  • 8 mere mari
  • 100 g miez de nuca zdrobit
  • 50 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de portocale
  • 2 linguri gem de piersici
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri rom
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • unt pentru uns tava

pentru garnitura:

  • 300 g inghetata de vanilie

 

Mod de preparare:

Se taie un capac deasupra fiecărui măr şi, cu ajutorul unei linguriţe, se scot cu grijă căsuţele cu seminţe şi o parte din pulpa mărului, având grijă ca merele să nu se rupă. Se stropesc cu zeamă de portocale pentru a nu se oxida şi pentru a se aromatiza.

Se amestecă, într-un castron, miezul de nucă zdrobit, zahărul pudră, gemul de piersici, stafidele macerate în rom, cu tot cu rom, şi scorţişoara măcinată. Golul din interiorul merelor se umple cu amestecul de mai sus, apoi acestea se aşază într-o formă termorezistentă unsă cu puţin unt şi se introduc la cuptor pentru circa 20 de minute.

Se servesc pudrate cu za­hăr şi însoţite de îngheţată de vanilie.

Mere cu nuca

Mere_cu_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.