Mere caramelizate cu fulgi de migdale

Printeaza

Mere caramelizate cu fulgi de migdale din: mere verzi, fulgi de migdale, alune, zahar, zahar brun, apa, unt, smantana lichida, sare, vanilie, bete pentru acadele.

Ingrediente: Mere_caramelizate_cu_fulgi_de_migdale

  • 8 mere verzi
  • 150 g fulgi de migdale
  • 50 g alune tocate

Ingrediente pentru sosul caramel:

  • 250 g zahar brun (sau alb)
  • 50 ml apa
  • 2 linguri unt moale
  • 120 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 praf de sare
  • 1/2 pastaie de vanilie (sau esenta de vanilie)

Ingrediente pentru prezentare:

  • 8 bete pentru acadele sau pentru inghetata

Mod de preparare:

Speli merele, le usuci bine cu prosoape absorbante si fixezi în mijlocul lor, în dreptul codiţei, câte un băţ de acadea. Separat, caramelizezi, într-o crăticioară, zahărul în care ai adăugat apă.

Când zahărul capătă culoarea caramelului, torni cu multă grijă smântână lichidă, adaugi batonul de vanilie tăiat pe lungime, amestecând permanent cu o lingură de lemn, până se încorporează complet smântână. Adaugi untul moale şi praful de sare, laşi să mai „bolborosească” puţin, apoi dai vasul deoparte de pe foc.

După ce se răcoreşte puţin, treci fiecare măr prin sosul caramel, apoi prin fulgii de migdale şi alune tocate. Aşezi merele pe un platou şi le lasi la rece circa 2 ore.

Mere caramelizate cu fulgi de migdale

Mere_caramelizate_cu_fulgi_de_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.