Mere caramelizate cu frisca

Printeaza

Mere caramelizate cu frisca din: mere, zahar, miere, suc de portocale, scortisoara, frisca.

Ingrediente:Mere_caramelizate_cu_frisca

  • 10 mere ionatane sau golden
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri miere
  • 200 ml suc de portocale
  • scortisoara
  • un tub frisca

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele, se scoate căsuţa cu sâmburi de la 9 mere iar al 10-lea se taie felii cât mai fine care se pun la cuptor pentru o oră. Zahărul se pune într-o crăticioară şi se lasă la topit. Când începe să-şi schimbe culoarea, se adaugă cele 9 mere tăiate cuburi şi mierea. Se lasă un minut şi apoi se adaugă sucul de portocale.

Se lasă pe foc aproximativ 15 minute, amestecând mereu. Apoi se dă vasul deoparte, se presară scorţişoara şi se lasă la răcit. In momentul servirii, se aşază straturi de mere, frişcă şi se decorează cu feliile de mere uscate în cuptor.

Mere caramelizate cu frisca

Mere_caramelizate_cu_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.