Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde

Printeaza

Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde din: făină amestecată cu puţin praf de copt, sare, carne tocată de porc, glutanat de sodiu, şorici, piper, găină, ceapă verde, sos de soia, rădăcină de ghimbir, vin, oţet.

Ingrediente:Merdenele umplute cu carne, sorici si ceapa verde

  • 500 g făină amestecată cu puţin praf de copt
  • 2/3 linguriţă de sare
  • 200 g carne tocată de porc
  • 1 linguriţă glutanat de sodiu
  • 150 g şorici
  • puţin piper
  • 1/2 găină
  • 50 g ceapă verde
  • 1/2 lingură sos de soia
  • 50 g rădăcină de ghimbir
  • 1 lingură vin
  • 3 linguri oţet

Mod de preparare:

Se adaugă o ceaşcă de apă la făina amestecată cu puţin praf de copt şi se frământă bine, până când coca se întăreşte şi Se uniformizează.

Se acoperă apoi cu o cârpă udă şi se lasă aproximativ o oră. Se adaugă la carnea tocată: sosul de soia, vinul, sarea, glutamatul de sodiu şi piperul. Se amestecă bine.

Se curăţă şi se spală şoriciul. Se taie jumătate din ceapă pe lungime, iar cealaltă jumătate se taie mărunt. Se taie o treime din ghimbir felii, iar restul se taie mărunt.

Se pun într-o oală de aluminiu: găina, şoriciul, ceapa, feliile de ghimbir şi apă cât să le acopere.

Se lasă să dea în clocot, se înlătură spuma, apoi se micşorează focul şi se fierbe la foc potrivit până când carnea de găină şi cea de porc devin moi, bine fierte. Se foloseşte o sită pentru a îndepărta ceapa şi ghimbirul.

Se scoate puiul şi se înlătură oasele.

Se taie, împreună cu şoriciul, în bucăţi de mărimea bobului de mazăre. Se pune din nou în oală şi se lasă să fiarbă până când amestecul respectiv scade. Se toarnă într-un vas, lăsaţi să se răcească, apoi se pune în frigider pentru a se închega gelatina.

Se împarte coca în treizeci cje părţi relativ egale şi pe o masă presărată cu făină, întindeţi-o cu o sticlă sau un roler pentru întins coca în bucăţi rotunde de aproximativ zece centimetri la diametru. Se amestecă bine carnea tpcată de porc cu o cantitate egală de gelatină.

Ţinând rondelele de cocă în mâna stângă, se pune cu dreapta o lingură cu amestecul de came (în centru), apoi se adună colţurile astfel încât să se închidă complet. Se pune o bucată de pânză umedă pe suportul unui steamer.

Se aşază merdenelele pe această pânză, şi se lasă deasupra aburului, la foc mare, timp de aproximativ cinci-şase minute. Se servesc de obicei pe grătarul steamer-ului, oferind o farfurie fiecărui oaspete, farfurie ce va conţine puţin oţet şi ghimbir mărunţit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.