Meniuri rafinate pentru masa de Craciun

Printeaza

Meniuri rafinate pentru masa de Craciun:

Retete Supe:

Supa de vita cu taitei

Supa de vita cu taitei si spanac

Supa de vita cu taitei si spanac din: piept de vită, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, frunze de spanac, suc de rosii, tăiţei, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 12 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 1 cartof 10-15 frunze de spanac 200 ml suc de roşii 200 […]

Supa de coada de vita cu vin alb

Supa de coada de vita cu vin alb

Supa de coada de vita cu vin alb din: coadă de vită, morcov, ţelină, ceapă roşie, pătrunjel verde, unt, făină, vin sec alb, sare, piper măcinat, foi de dafin, crochete de chiflă. Ingrediente: 1 coadă de vită 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă mică roşie 1 legătură de pătrunjel verde 50 g unt 2 […]

Supa_de_porc_cu_varza_chinezeasca_murata_05

Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata

Supa de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde.   Ingrediente: ½ kg carne de porc , taiata bucati 1 lingurita usturoi , tocat ½ lingurita ghimbir, tocat 1 lingura fulgi de ardei rosu 2 cesti […]

Aperitive:

Aperitive_cu_branza_sunca_si_struguri

Aperitive cu branza, sunca si struguri

Aperitive cu branza, sunca si struguri din: brânză dulce degresată, telemea de oaie, pătrunjel verde, caşcaval felii, piper alb, unt, sare, ulei, sunca, struguri albi şi roşi, miez de nucă, boia dulce. Ingrediente: 250 g brânză dulce degresată 100 g telemea de oaie 2 linguri pătrunjel verde 2o0 g caşcaval felii piper alb 100 g unt sare ulei 100 g suncă felii 100 g […]

Aperitive_cu_creveti

Aperitive cu creveti

Aperitive cu creveti din: andive, creveti, mango, creson, ulei de masline, lamai, coriandru. Ingrediente:  4 andive 300gr creveti, gatiti 600gr mango, cuburi cateva fire de creson 4 linguri ulei de masline zeama de la 2 lamai 2 lingurite coriandru   Mod de preparare: Separă frunzele de la 4 căpăţâni de andivă, apoi împarte între frunze […]

Canape_uri_cu_branza_si_ardei_gras

Aperitive cu branza si ardei gras

Aperitive cu branza si ardei gras din: brânză halloumi (sau altă brânză semigrasă de oaie şi vacă), smântână, ardei gras roşu, ardei gras galben, şalotă, castraveţi muraţi, usturoi, sare de mare, ouă, iaurt de băut, făină, sare. Ingrediente: 300 g brânză halloumi (sau altă brânză semigrasă de oaie şi vacă) 3 linguri de smântână 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 şalotă 3 castraveţi muraţi 1 […]

Racituri:

Racitura_banateana_de_porc_cu_morcov_si_patrunjel

Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel

Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel din: urechi de porc, picioare de porc, botul şi coada por­cului, ciolan proaspăt, ustu­roi, morcov, boabe de piper, rădăcină de pătrunjel, sare, boia. Ingrediente: 2 urechi de porc  4 picioare de porc  botul şi coada por­cului  1 ciolan proaspăt  4 căpăţâni de ustu­roi  câteva boabe de piper  1 morcov  1 rădăcină de pătrunjel  sare […]

Piftie de porc (racituri)

Piftie de porc din: picioare de porc, capatana de porc, sare, ceapa, usturoi, gelatina, lamaie, hrean. Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1 ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean Mod de preparare: Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă concentrat, trebuie […]

Aspic_cu_carne_de_porc_si_legume

Aspic cu carne de porc si legume

Aspic cu carne de porc si legume din: picioare de porc, carne de porc, dovlecel, telina, morcovi, ardei gras, usturoi, gelatina, sare. Ingrediente: 1 kg picioare de porc 600 g carne de porc 1 dovlecel 1 telina 3 morcovi 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 8-10 catei de usturoi 1 pliculet cu gelatina […]

Retete Fripturi:

 

Friptura_de_porc_cu_sos_de_prune_uscate_si_merisoare

Friptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare

Friptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare din: ceafa de porc, prune uscate, merisoare, zahar, faina, ulei, piper, rozmarin, sare. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 500 g prune uscate 100 g merişoare 1 lingură zahăr 2 linguri făină 100 ml ulei piper măcinat rozmarin uscat sare   Mod de preparare: Porţionezi […]

Friptura_de_curcan_cu_sos_de_afine

Friptura de curcan cu sos de afine

Friptura de curcan cu sos de afine din: Ingrediente: 400 g file de piept de curcan 2 linguri ulei 1/2 linguriţă nucşoară sare 150 g afine congelate 5 mere 1 lingură zahăr tos 1-2 linguri coniac   Mod de preparare: Speli mere apoi le tai in bucati si le indepartezi casetele cu seminţe. Storci merele […]

Friptura de vitel cu cartofi

Friptura de vitel cu cartofi

Friptura de vitel cu cartofi din: carne de vitel, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi. Ingrediente: 1,5 kg carne de viţel 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi   Mod de preparare: Spălaţi bine carnea, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat, […]

Retete Prajituri:

Prajitura cu cacao si crema de portocale

Prajitura cu cacao si crema de portocale

Prajitura cu cacao si crema de portocale din: ulei, suc de rosii, bicarbonat, zahar, praf de sare, cacao, faina, nectar de portocale, budinca, margarina, gem. Ingrediente: câte 15 linguri ulei şi suc de roşii 5 linguri zahăr 1 vârf de cuţit linguriţă bicarbonat 1 praf de sare 3 linguri cacao circa 500 g făină Pentru […]

Prajitura_frageda_cu_nuci

Prajitura frageda cu nuci

Prajitura frageda cu nuci din: oua, faina, unt, zahar, praf de copt, nuci, dulceata. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 400 g făină 200 g unt 150 g zahăr 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 200 g nuci maruntite 200 g dulceaţă   Mod de preparare: Topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Mixezi zahărul […]

Prajitura cu mere frisca si cacao

Prajitura cu mere, frisca si cacao

Prajitura cu mere frisca si cacao din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, esenta de rom, frisca, iaurt, miere. Ingrediente: Pentru blat: 160 g unt 160 g zahărv 5 albuşuri 160 g făină 1 plic cu praf de copt 3 linguri cu cacao 1 lingură cu esenţă de rom Pentru crema: 200 g […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.