Supa de vita cu taitei si spanac din: piept de vită, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, frunze de spanac, suc de rosii, tăiţei, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 12 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 1 cartof 10-15 frunze de spanac 200 ml suc de roşii 200 […]
Supa de coada de vita cu vin alb
Supa de coada de vita cu vin alb din: coadă de vită, morcov, ţelină, ceapă roşie, pătrunjel verde, unt, făină, vin sec alb, sare, piper măcinat, foi de dafin, crochete de chiflă. Ingrediente: 1 coadă de vită 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă mică roşie 1 legătură de pătrunjel verde 50 g unt 2 […]
Reteta zilei: Supa de porc cu varza chinezeasca murata
Supa de porc cu varza chinezeasca murata din: carne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi ardei rosu, varza chinezeasca murata, zeama de varza chinezeasca murata, apa, tofu, ceapa verde. Ingrediente: ½ kg carne de porc , taiata bucati 1 lingurita usturoi , tocat ½ lingurita ghimbir, tocat 1 lingura fulgi de ardei rosu 2 cesti […]
Aperitive:
Aperitive cu branza, sunca si struguri
Aperitive cu branza, sunca si struguri din: brânză dulce degresată, telemea de oaie, pătrunjel verde, caşcaval felii, piper alb, unt, sare, ulei, sunca, struguri albi şi roşi, miez de nucă, boia dulce. Ingrediente: 250 g brânză dulce degresată 100 g telemea de oaie 2 linguri pătrunjel verde 2o0 g caşcaval felii piper alb 100 g unt sare ulei 100 g suncă felii 100 g […]
Aperitive cu creveti
Aperitive cu creveti din: andive, creveti, mango, creson, ulei de masline, lamai, coriandru. Ingrediente: 4 andive 300gr creveti, gatiti 600gr mango, cuburi cateva fire de creson 4 linguri ulei de masline zeama de la 2 lamai 2 lingurite coriandru Mod de preparare: Separă frunzele de la 4 căpăţâni de andivă, apoi împarte între frunze […]
Aperitive cu branza si ardei gras
Aperitive cu branza si ardei gras din: brânză halloumi (sau altă brânză semigrasă de oaie şi vacă), smântână, ardei gras roşu, ardei gras galben, şalotă, castraveţi muraţi, usturoi, sare de mare, ouă, iaurt de băut, făină, sare. Ingrediente: 300 g brânză halloumi (sau altă brânză semigrasă de oaie şi vacă) 3 linguri de smântână 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 şalotă 3 castraveţi muraţi 1 […]
Racituri:
Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel
Racitura banateana de porc cu morcov si patrunjel din: urechi de porc, picioare de porc, botul şi coada porcului, ciolan proaspăt, usturoi, morcov, boabe de piper, rădăcină de pătrunjel, sare, boia. Ingrediente: 2 urechi de porc 4 picioare de porc botul şi coada porcului 1 ciolan proaspăt 4 căpăţâni de usturoi câteva boabe de piper 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel sare […]
Piftie de porc (racituri)
Piftie de porc din: picioare de porc, capatana de porc, sare, ceapa, usturoi, gelatina, lamaie, hrean. Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1 ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean Mod de preparare: Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă concentrat, trebuie […]
Aspic cu carne de porc si legume
Aspic cu carne de porc si legume din: picioare de porc, carne de porc, dovlecel, telina, morcovi, ardei gras, usturoi, gelatina, sare. Ingrediente: 1 kg picioare de porc 600 g carne de porc 1 dovlecel 1 telina 3 morcovi 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 8-10 catei de usturoi 1 pliculet cu gelatina […]
Retete Fripturi:
Friptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare
Friptura de porc cu sos de prune uscate si merisoare din: ceafa de porc, prune uscate, merisoare, zahar, faina, ulei, piper, rozmarin, sare. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 500 g prune uscate 100 g merişoare 1 lingură zahăr 2 linguri făină 100 ml ulei piper măcinat rozmarin uscat sare Mod de preparare: Porţionezi […]
Friptura de curcan cu sos de afine
Friptura de curcan cu sos de afine din: Ingrediente: 400 g file de piept de curcan 2 linguri ulei 1/2 linguriţă nucşoară sare 150 g afine congelate 5 mere 1 lingură zahăr tos 1-2 linguri coniac Mod de preparare: Speli mere apoi le tai in bucati si le indepartezi casetele cu seminţe. Storci merele […]
Friptura de vitel cu cartofi
Friptura de vitel cu cartofi din: carne de vitel, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi. Ingrediente: 1,5 kg carne de viţel 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi Mod de preparare: Spălaţi bine carnea, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat, […]