Meniu de iarna: Ciorba de potroace

Printeaza

Ciorba de potroace din: maruntaie de pasare, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, zeama de varza, sare, leustean.

Ingrediente:Ciorba de potroace

  • măruntaiele de la o pasăre mare (găină, curcan, gâscă) sau de la 2 pui
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2-3 rădăcini de pătrunjel cu frunze
  • 1 ţelină mică
  • 3 linguri cu orez
  • 1 l zeamă de varză
  • sare
  • leuştean sau frunze de ţelină

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi carnea de fulgi, oase mici sau impurităţi, puneţi să fiarbă înttr-0 oală mare doar cu atâta apă cât să o acopere şi lăsaţi să dea în 2-3 clocote.

Aruncaţi apa, spălaţi oala şi carnea, acoperiţi cu 3 l apă rece. Lăsaţi focul mic până când dă în clocot, apoi spumuiţi. Lăsaţi să fiarbă 3/4 oră cu vasul descoperit, după care puneţi în supă legumele curăţate, spălate şi tăiate fideluţă.

Fierbeţi separat orezul şi zeama de varză, lăsaţi deoparte. Când carnea şi legumele au fiert, săraţi uşor (zeama de varză este sărată), adăugaţi supei orezul fiert şi zeama de varză. Lăsaţi să clocotească împreună 2 min. Stingeţi focul.

Condimentaţi cu pătrunjel şi frunze de ţelină tocate; dacă preferaţi leuşteanul (care este un condiment pentru ciorbe şi borşuri) folosiţi-1 împreună cu pătrunjelul tocat.

Serviţi ciorba caldă, cu pâine de casă şi ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.