Meniu de Craciun

Printeaza

Meniu de Craciun. Masa de Crăciun este unul dintre cele mai așteptate evenimente culinare ale anului, caracterizată de o varietate de mâncăruri delicioase și festivitate. În timpul sărbătorilor de iarnă, familia și prietenii se adună în jurul mesei pentru a celebra, a se bucura de compania reciprocă și a savura mâncăruri tradiționale.

Meniu de Craciun

Bors de vacuta

Ingrediente:

  • 1/2 kg piept de vita sau vitel
  • 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete)
  • 2 rosii in bulion
  • ulei
  • 1 cana bors
  • patrunjel
  • condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea şi o pui la fiert în apă rece cu sare. După ce a dat primul clocot, arunci apa şi pui din nou la fiert carnea cu ceapa tăiată mărunt, lei spuma de mai multe ori.

Cât timp fierbe carnea, cureţi legumele şi le tai cât mai mici sau le treci prin râzătoare.

Cât carnea este pe jumătate fiartă, pui legumele şi le laşi să fiarbă în continuare.

După ce au fiert şi legumele şi carnea, pui roşiile în bulion, tăiate mărunt şi le laşi să fiarbă din nou. între timp, dai borşul într-un clo­cot, separat. îl sărezi şi’îl adaugi în oală.

Laşi să mai dea un clo­cot, stingi focul, pui pătrunjelul şi laşi oala acoperită.

Borşul de vită este bun cald spre fierbinte. Opţional, poţi servi ală­turi un ardei iute şi smântână. Este bun oricum.

 

Sarmalute cu carnati

Ingrediente:

  • 1 kg carne porc si vita
  • 2-3 carnati subtiri
  • 1 cana de orez
  • foi de varza acra
  • 2 cepe
  • boia
  • bulion

 

Mod de preparare:

Treci carnea prin maşina de tocat cu tot cu ceapa. Potriveşti tocătura de sare şi boia (nu prea iute dacă fo­loseşti cârnaţi iuţi).

Tai car­naţii bucăţi de maximum 3 centimetri. Pe fiecare foaie de varză aşezi carnea tocată (mai puţină având în vedere că pui şi cârnaţi) şi o bucăţică de cârnat.

Infasori sarmalele si le asezi circular in cratita. Se aseaza un strat de varza tocata pe fundul vasului.

Printre sarmale poti adauga si afumatura de orice fel ai. Diluezi bulionul cu apa si il torni peste sarmale.

Le asezi la fiert, la foc mic, direct in cuptor.

Tiramisu cu biscuiţi

Ingrediente:

  • 500 ml cafea deja pregatita
  • 4 oua
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frisca
  • 1 pachet mare de biscuiti simpli
  • 7 linguri de crema de ciocolata
  • 8 linguri zahar
  • cacao amaruie

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu cele 6 linguri de zahăr, iar gălbenuşurile le freci cu 2 linguri de zahăr.

Uneşti cele 2 compoziţii, încor­porezi frişca şi mascarpone (deja bătute spumă separat). Laşi cafeaua pregătită la ră­cit.

După ce s-a răcit, înmoi pe rând câte un biscuit în cafea şi-i aşezi în tava aleasă pentru pră­jitură, până acoperi fundul tăvii.

Pui deasupra 1/2 din crema de ciocolată topită la microunde, un rând de biscuiţi înmuiaţi în cafea, apoi mascarpone, iar biscuiţi, apoi restul de cremă de ciocolată şi iar biscuiţi.-

Termini cu un strat de cremă de mascarpone, apoi pudrezi din plin cu praf de cacao amară.

Dai la frigider şi serveşti doar a doua zi, să se înmoaie biscuiţii.

Totul se servste alaturi de un cocktail savuros:

Cocktail Peach Melba

O reteta simpla de Cocktail Peach Melba din: piersici, vin spumant rose si vin spumant alb.

Ingrediente:

  • 400 g piersici
  • vin spumant rosé
  • vin spumant alb

 

Mod de preparare:

Marunteste intr-un robot 400 g piersici din compot pana rezulta un piure, trece-le prin sita si arunca pulpa.

Pentru a servi, toarna in fiecare pahar 2 linguri de piure de piersici, pune putina sampanie rosé, apoi acopera cu vin spumant alb sau rosé.

Se serveste in pahare racite.

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.