Meniu – Retete delicioase si gustoase
PrinteazaMeniu: Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos.
O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.
Supa cu jambon uscat
Ingrediente:
- 4 rosii mari
- 4 felii de paine fara coaja
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- o lingurita otet de vin rosu
- sare
- piper
- 4 oua fierte tari
- 4 felii jambon uscat
Mod de preparare:
In cuva robotului se pun roşiile tăiate în bucăţi. Pâinea se înmoaie în apă şi se desface cu degetele peste roşii. Se adaugă usturoiul, sarea, piperul şi se mixează totul. Apoi, se adaugă uleiul si oţetul si se mixează din nou.
Supa se dă la rece pentru o oră si se serveşte cu ouă şi jambon mărunt tocate.
Supa cu jambon uscat
Taitei prajiti cu legume crocante
Ingrediente:
- ulei
- 150 g de fidea de orez
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 bucatica ghimbir, tocat
- 2 ardei iuti, tocati
- 200gr ciuperci, feliate
- 1/4 bucata tofu prajit, feliat
- 1 ceasca mazare
- 3 frunze de varza chinezeasca, feliate
- un pumn de arpagic
- 2 linguri sos de fasole
- 1 lingura sos de soia
- 1 linguri de zahar
- 1 linguri de sos de stridii
- un strop de ulei de susan
- un strop de vin
- 3/4 ceasca de supa
- faina de porumb
Mod de preparare:
Pregatiti ciupercile, tofu și legume. Intr-un castron se amesteca toate condimentele. Incalziti wok-ul apoi se adauga ulei, adaugati fideaa de orez și amestecati usor pentru a se praji uniform. Scoateți și pastrati calzi.
Sotati usturoi, ghimbir și chili cu un pic de ulei pentru 30 de secunde, adaugati ciuperci și tofu și continuati sa gatiti pentru inca 30 de secunde, , adaugati legumele cu exceptia arpagicului si se amesteca bine.
Adaugati amestecul de sos si continuati sa amestecati si sa gatiti inca 45 de secunde.
Adaugati arpagic și se amesteca bine, apoi adaugati faina de porumb pentru a ingrosa sosul. Se toarna sosul peste taiteii de orez prajiti și se serveste cu chili.