Meniu #21

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Meniu

 

Ciorba de vitel cu legume


Ingrediente:

  • 800 g carne de vitel (piept)
  • 1 ceapa mare
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 ardei gras
  • 500 ml pulpa de rosie
  • 5-6 pastai de fasole verde
  • 1 ardei iute (optional)
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • 500 ml bors de casa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de pieliţe, o speli şi o aşezi pentru fiert în apă rece cu un praf de sare. înlături spuma formată până când zeama rămâne limpede. Intre timp, cureţi legu­mele, le speli, le tai după pre­ferinţă şi le adaugi în supă când carnea este aproape fiartă. Laşi totul să fiarbă cir­ca 20 de minute până când legumele şi carnea sunt bine pătrunse.

Adaugi pulpa de ro­şu tocată, ardeiul iute (opţio­nal), potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 10 minute.

Fierbi separat bor­şul, îl spumuieşti şi acreşti ciorba, după gust. Opreşti focul după câteva clocote. Adaugi leuştean şi pătrun­jel tocate, acoperi cu capac şi laşi ciorba să se aromati-zeze 5 minute înainte de a fi servită.

Ciorba de vitel cu legume

Ciorba_de_vitel_cu_legume

Penne Bolognese

Penne Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita, oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan.

Ingrediente:

  • ¼ ceasca ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 tulpini de telina, tocata
  • 2 morcovi, tocati
  • 2 kg carne de vita, tocata
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura maghiran uscat
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 cana vin rosu
  • 1 cana supa de carne de vita
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1 cana de lapte
  • 5 catei de usturoi
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 pachet penne
  • Parmezan proaspat ras

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-un wok la foc mediu . Adaugati ceapa , telina si morcovii si gatiti in ulei pana cand se inmoaie , aproximativ 6-8 minute . Incorporati carnea de vita. Amestecand ocazional , gatiti pana cand se rumeneste.

Adaugati oregano , maghiran si busuioc si continuati sa gatiti timp de un minut sau doua. Se adauga vinul, supa, pasta de tomate , lapte și usturoi . Se amesteca pentru a se combina și se aduce la fierbere ușoara. Se condimenteaza cu sare și piper dupa gust. Dati focul la mic si gatiti timp de 1 ora, amestecand din cand in cand.

Gatiti pastele al dente. Rezervati o ceasca de apa de la paste. Se adauga pastele in wok si daca este nevoie adaugati si lichidul de la paste. Amestecati si serviti pastele presarate cu parmezan.

Penne Bolognese

Penne_Bolognese_04

 

Clatite cu branza de vaci

Syrniki este un desert traditional rusesc. Daca va plac clatitele trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta gustoasa si sanatoasa. Clatitele cu branza de vaci sunt optiunea ideala atunci cand vreti sa pregatiti o

Ingrediente:

  • 450g branza de vaci facuta in casa
  • 4 oua mari
  • 3/4 cana faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 cana stafide
  • 2-3 linguri ulei de canola, pentru fiecare lot
  • faina

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amesteca branza impreuna cu ouale, faina, zaharul si sarea. Intr-un castron mic se pune bicarbonatul peste care se adauga otetul. Acest amestec se pune in compozitia de branza, dupa care se mixeaza toate ingredientele. Se adauga stafidele.

Se incalzeste  o tigaie mare in care am pus ulei de canola. Se adauga faina intr-un castron, se pune o lingura din compozitie, se presara pe partea de sus cu faina, se ia clatita in mana si se elimina excesul de faina. Clatitele se prajesc in tigaie timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

Syrniki (clatite rusesti cu branza de vaci) se servesc cu fructe proaspete sau gem, smantana, zahar pudra sau cu orice alt fel de topping pe care il preferati. Daca veti gati Syrniki o data cu siguranta veti gati si a doua oara.

Clatite cu branza de vaci

Clatite_cu_branza_de_vaci_14

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mariana Constantin

    N-mi place ciorba de vitel, dar clatitele arata foarte, foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.