Meniu #16

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Retete_5

Supa de pui cu paste si legume

Ingrediente:

  • 100 g tăiţei
  • 200 g mazăre
  • 50 g unt
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei usturoi
  • 2-3 morcovi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roşu
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • sare
  • piper boabe
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se fierbe pieptul de pui în apă cu o linguriţă de sare. Se spumează şi se adaugă piperul boabe şi usturoiul. Se curăţă legumele şi se spală. Se pun să fiarbă întregi. După ce au fiert, carnea şi legumele se scot din supă. Ceapa şi albitura se dau deoparte.

Zeama se strecoară. Se taie carnea cubuleţe, morcovii se toacă rondele si se adaugă împreună cu tăiţeii, untul şi mazărea în zeamă. Se mai dau în 2-3 clocote, timp de 5 – 10 minute. Supa se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.

 

Supa de pui cu paste si legume

Supa_de_pui_cu_paste_si_legume

Tocanita de pui cu cartofi

Ingrediente:

  • 8 pulpe superioare dezosate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi, decojiti si taiati bucati
  • 1 cartof dulce, decojit si taiat bucati
  • 2 cepe, feliate
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 1/2 cani de supa de pui
  • 1 3/4 lingurita boia de ardei
  • 1 1/4 lingurita de turmeric
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 3 frunze de dafin

 

Mod de preparare:

Pregatit pulpele de pui, asezonati cu sare si piper dupa gust. Intr-o oala mare cu capac incalziti ulei de masline la foc mare si adaugati pulpele de pui. Gatiti cate 5 minute pe fiecare parte. Scoateti carnea de pui si pastrati deoparte.

In uleiul in care ati prajit pulpele, gatit acum cartofii, aproximativ 8 minute, amestecand usor de 2-3 ori in timpul gatitului. Scoateti si pastrati deoparte. Adaugati ceapa feliata si ¼ lingurita de sare. Se amesteca usor. Acoperiti vasul si reduceti focul la mediu. Gatiti acoperit timp de 10 minute.

Intre timp, amestecati impreuna supa de pui, boia de ardei, turmeric, praf de usturoi si frunze de dafin. Descoperiti oala si continuati sa gatiti ceapa la foc mediu, amestecand pana cand ceapa se înmoaie si incepe sa se caramelize. Adaugati carnea de pui prajita si turnati amestecul de supa de pui.

Se reduce focul la mic si se fierbe timp de aproximativ 60 de minute. Adauga cartofii si mai gatiti 15 minute. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Servi tocanita calda.

 

 

Tocanita de pui cu cartofi

Tocanita_de_pui_cu_cartofi_06

Briose cu cocos si lamaie

 

 

Ingrediente:

  • 1 cana de zahar
  • ¼ cana de unt nesarat, la temperatura camerei
  • ¼ ceasca ulei de nuca de cocos
  • Coaja de la o lamaie
  • 1 lingura de esenta de lamaie
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte batut
  • 2 cani de faina
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un bol mare, bateti untul, uleiul de nuca de cocos si zahar pana obtineti aluatul pufos. Adaugati coaja si esenta de lamaie, oualele si laptele batut si amestecati pana se combina.

Intr-un castron separat, cerneti faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugati amestecul de faina de amestecul de oua si bateti pana se combina. Transferati intr-o tava de briose si coaceti pentru aproximativ 25 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti.

 

Briose cu cocos si lamaie

Briose_cu_cocos_si_lamaie_11

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.