Meniu #15

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Ce mancam azi

Supa de sfecla rosie cu legume si smantana

Ingrediente:

  • 1 sfeclă roșie
  • ¼ varză albă
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grași
  • smântână
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăță sfecla și se rade pe răzătoarea mare. Se toacă mărunt morcovii și ardeii. Se pun toate la fiert într-un litru și jumătate de apă. După 10 minute de fiert se adaugă varza tăiată fâșii.

Se adaugă o lingură de ulei de măsline, se presară sare și piper și se mai fierbe 30 minute. Se servește fierbinte, cu smântână.

 

Supa de sfecla rosie cu legume si smantana

Supa_de_sfecla_rosie_cu_legume_si_smantana

Cotlete de berbecut la cuptor

 

Ingrediente:

  • 100 g cușcuș
  • 6 roșii
  • 1 castravete
  • 8 cotlete de berbecuț
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se ung cotletele cu ulei și se presară cu sare și piper. Se coc 60 minute în cuptor, la foc moderat. Se pune cuș-cușul pe o strecurătoare și se fierbe 15 minute pe baie de abur. După ce s-a umflat, se stropește cu ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper.

Se decojesc roșiile cu un cuțit special și se toc mărunt. Se montează farfuriile. Se pune o porție de cuș-cuș pe care se așează felii de castravete, se adaugă cotletele de berbecuț și se ornează farfuria cu roșii tăiate, presărate cu sare.

 

Cotlete de berbecut la cuptor

Cotlete_de_berbecut_la_cuptor

Baklava

Ingrediente:

  • 500g nuca
  • 500g plus 1/4 ceasca fistic
  • 1/4 cana de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 buc unt nesarat
  • 1 pachet de foi de aluat congelat

Ingrediente pentru sirop:

  • 3/4 ceasca de zahar
  • 3/4 cana cu apa
  • 3/4 ceasca de miere

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un robot de bucatarie puneti 500g nuci si 500g fistic. Adaugati zaharul si scortisoara. Procesati aproximativ 1 minut. Transferati intr-un castron. Topiti untul la foc mic. Ungeti cu unt o tava mare si adaugati, una cate una, cateva dintre foile de aluat. Ungeti fiecare foaie cu unt topit. Adaugati un strat de amestec de nuci.

Adaugati inca un strat de aluat pe care il ungeti cu unt topit, la fel ca pe primul. Adaugati al doilea strat de nuci. Pune stratul urmator de aluat si ungeti cu unt. Repetati pana terminati aluatul si umplutura.

Taiati baklavaua, folosind un cutit foarte ascutit pe diagonalai in aproximativ 28 de bucati. Coaceti aproximativ 45 de minute. Intre timp se toaca marunt 1/4 ceasca de fistic si se pune deoparte.

Scoateti baklavaua din cuptor si lasati sa se raceasca. Intre timp preparati siropul, combinand zaharul, apa si mierea intr-o tigaie, fierband 10 minute. Dupa ce s-a racit, se toarna siropul peste baklava. Se decoreaza cu fistic si se serveste.

 

Baklava

Baklava_19

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.