Meniu #14

Printeaza

Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.

Ce mancam astazi

Ciorba de porc cu agrise si lamaie

Ingrediente:

  • 500 g pulpă de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 felie de ţelină
  • 2 cartofi potriviţi
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceaşcă de agrişe (proaspete sau congelate)
  • 1/2 lămâie
  • 1 pahar smântână
  • 150 ml pulpă de roşii (conservă)
  • boia de ardei (opţional)
  • maghiran uscat
  • frunze de ţelină şi pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai carnea fâşii subţiri, după pre­ferinţă, o înăbuşi cu puţin ulei, pe toate părţile, apoi adaugi legumele curăţate, spălate şi tăiate după pre­ferinţă. Acoperi oala cu capac şi laşi totul la călit, amestecând din când în când.

Dacă este nevoie, adaugi şi câte puţină apă. Când legume­le s-au înmuiat, umpli oala trei sfer­turi cu apă caldă, adaugi sare, du­pă gust, şi laşi să fiarbă circa 20 de minute, până când carnea este bi­ne pătrunsă.

Adaugi pulpa de roşii, agrişele, ierburi aromate şi boia de ardei (op­ţional), după gust. Corectezi gustul de sare şi piper, dacă este nevoie, şi laşi să mai fiarbă 10 minute. Inchizi focul, adaugi zeama de la jumătate de lămâie şi laşi să se liniştească 5 minute înainte de a o servi, garnisită cu smântână.

Muschi de porc cu sos de alune

Ingrediente:

  • 100 g alune
  • 100 ml vin roșu
  • 2 mușchiuleți de porc
  • 3 mere
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se ung cu ulei mușchiuleții de porc și se presară cu sare și piper. Se pun în tava unsă cu ulei. Se decojesc merele, se scot sâmburii și se pun în tavă lângă mușchiuleți. Se toarnă vinul și se bagă tava în cuptorul bine încins. După 30 minute se scot merele, iar mușciuleții se mai coc 60 minute.

Se macină alunele în mașina de tocat carne. Se pun merele și alunele măcinate în blender. Se pasează totul, obținându-se sosul pentru friptură. Se feliază mușchiulețul copt și se servește cu sosul de alune.

 

Muschi de porc cu sos de alune

Muschi_de_porc_cu_sos_de_alune

Prajituri cu stafide si migdale

 

Ingrediente:

  • 650g faina
  • 4 oua
  • 250ml lapte
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 cana zahar
  • 125-150g unt
  • vanilie
  • sare
  • stafide
  • migdale (optional)

Ingrediente glazurara:

  • 100g zahar
  • 1 albus
  • 1 lingurita suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Cerne 250g de faina si se amesteca drojdia uscata in ea. Adaugati 1 lingura de zahar. Se incalzeste laptele. Se amesteca faina si laptele impreuna cu un tel intr-o cratita mare. Acoperiti cu un prosp si pastrati in loc cald timp de 1-1,5 ore.

Separati galbenusurile de ou de albusuri. Se bat galbenusurile cu zaharul in care ati amestecat vanilie. Adaugati untul si bateti pentru a se amesteca. Aaugati amestecul de drojdie. Bateti albusurile cu un mixer pana obtineti bezea. Adaugati albusurile de ou in aluat si se amesteca cu grija.

Cerneti restul de faina si adaugati usor in aluat. Acoperiti cu un prosop si pastrati 2 ore la crescut. Adaugati stafidele si migdalele usor. Distribuiti in forme. Lasati sa creasca 1-1.5 ore. Se incalzeste cuptorul la 175C. Coaceti prajiturile timp de 30-35 de minute. Scoateti prajiturile din cuptor si lasati sa se raceasca.

Pregatiti glazura: bateti zaharul cu albusul de ou si suc de lamaie pana obtineti o glazura groasa. Imprastiati glazura peste prajituri.

 

 

Prajituri cu stafide si migdale

Prajituri_cu_stafide_si_migdale_13

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.