Melcişori cu pastă de măsline

Printeaza

O reteta delicioasa de melcisori din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, busuioc, masline negre, usturoi, ansoa, masline verzi.

Ingrediente:Melcişori cu pastă de măsline

  • 500g de făină pentru pâine, plus extra pentru tapetat
  • 1 linguriţă de sare
  • 7g de drojdie uscată
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru uns
  • 1 legătură mică de busuioc
  • 170g de măsline negre, curăţate de sâmburi (aprox. 200g cu sâmburi)
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 4 anşoa onservă (opţional)
  • 50g de măsline verzi, curăţate de sâmburi

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol mare făina, sarea, drojdia, o lingură ulei de măsline şi 300ml de apă caldă, astfel încât să obţineţi un aluat moale. Se frământă cu mâna 10 minute sau cu ajutorul robotului de bucătărie ori al mixerului, cu paleta pentru frământat, timp de 5 minute. Se aşază înapoi aluatul în bolul curăţat în prealabil şi se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei. Se lasă să crească la căldură, timp de o oră, până ce compoziţia îşi dublează mărimea.

Intre timp, se prepară umplutura. Se înlătură tulpinile mai aspre de busuioc (se lasă cele moi) şi se amestecă cu măslinele negre în robotul de bucătărie sau cu ajutorul unui blender manual. Se adaugă 4 linguri ulei de măsline, usturoi şi anşoa, după caz. Se amestecă până se obţine o pastă grosieră.

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 7. Se tapetează cu hârtie pentru copt o formă puţin adâncă, de 30cmx20cm. Pe suprafaţa de lucru, tapetată cu făină, se aşază aluatul sub forma unui dreptunghi de 30cmx40cm. Se unge peste tot cu pasta de măsline şi se aranjază măslinele verzi de-a lungul unei laturi mici.

Se rulează începând cu latura mică pe care sunt aşezate măslinele verzi. Se taie aluatul în 12 felii, apoi se aşază cu grijă pe rând în tavă, astfel încât se obţin 4 rânduri a câte 3 melcişori. Se ung superficial cu restul de ulei de măsline.

Se acoperă lejer cu folie alimentară şi se lasă să crească aprox. 20 de minute, până ce devin uşor pufoşi şi umplu tava. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute până se rumenesc şi se lasă la răcorit în tigaie.

Melcişori cu pastă de măsline

Melcişori cu pastă de măsline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.