Melcisori cu nuca

Printeaza

 

O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • puţină sare
  • 200 g lapte căldut
  • 3 linguri de zahăr
  • o felie cît degetul mic de drojdie
  • o cană de smîntînă (200 g)

pentru cremă:

  • două pachete de margarină sau de unt
  • 400 g zahăr
  • nucă

pentru sirop:

  • o cană de lapte
  • două pli­curi de zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredi­entele pentru aluat. După ce se frămîn­tă, aluatul se lasă o oră la dospit, apoi se unge cu crema care a fost pregătită dinainte, frecîndu-se bine toate ingre­dientele.

Se rulează foaia şi se taie felii cam de un deget grosime, se pun în tavă şi se mai lasă o jumătate de oră la dos­pit, după care se pun la cuptor.

Cînd este cam pe un sfert copt, se pune cu lingura mare, pe fiecare melcisor in parte un sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.