Melcisori cu legume

Printeaza

Melcisori cu legume din: aluat fruntuzesc, mozzarella, rosii cherry, ciuperci, pesmet, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, spanac, sare, piper si ou.

Ingrediente:Melcisori_cu_legume

  • 1 kg aluat frantuzesc

pentru umplutura:

  • 250 g mozzarella
  • 250 g rosii cherry
  • 200 g ciuperci
  • 2-3 linguri pesmet
  • o legatura ceapa verde
  • 200 g spanac
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper negru macinat
  • un ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la tempe­ratura camerei. Nu este indicat să se dezgheţe la cuptor sau în apă caldă deoarece nu mai creşte apoi. Se curăţă ciupercile, ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în uleiul de floarea-soarelui până se înmoaie şi apoi se adaugă spanacul opărit şi tocat în prealabil.

După ce s-au înăbuşit, se adaugă pesmetul şi se lasă să se răcească. în compoziţie, se adaugă mozzarella rasă şi roşiile tăiate feliuţe. Se amestecă uşor. Se ia aluatul, se întinde cu suci-torul şi se porţionează cu ajutorul unei rulete speciale.

Fâşiile de aluat, se umplu cu compoziţia şi se rulează astfel încât să semene cu nişte melcişori. Se aranjează în tavă şi se ung cu oul bătut. Se bagă în cuptor şi se coc la foc mediu. Se servesc calzi, împreună cu alte aperitive.

Melcisori cu legume

Melcisori_cu_legume

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Astea-s niste pateuri nicidecum melcisori

  2. Pateuri, melcisori…tot pe acolo sunt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.