Melcisori cu fructe

Printeaza

Melcisori cu fructe din: stafide, alune, nuci, smochine, oua, zahar, aluat foitaj.

Ingrediente:Melcisori cu fructe

  • 700 g aluat foitaj

Pentru umplutură:

  • 100 g stafide
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g nucă
  • 3-4 smochine
  • 2 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Dezgheaţă aluatul şi lasă-l deoparte. Pune nuca şi alunele de pădure într-o tigaie antiaderentă (fără grăsime) şi prăjeşte-le uşor, la foc mic, amestecând continuu.

Când se răcoresc, maci-nă-le mai mare (cu sticla, în şervet). Taie smochinele bucăţele. Amestecă într-un castron mare nucile, alunele, stafidele şi smochinele. Toarnă deasupra albuşurile şi zahărul. Amestecă.

Intinde aluatul pe planşeta înfăinată, iar deasupra umplutura. Rulează şi taie cu sfoara bucăţi de 2-3 cm grosime. Aşază melcii în tava tapetată cu hârtie de copt, să se vadă umplutura.

Dă la cuptorul încins în prealabil la 180°C şi coace 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.