Melci cu mere si cacao

Printeaza

O reteta de melci cu mere si cacao din: unt, ou, migdale, faina, mere, praf de copt, portocale, zahar pudra, pudra de cocos, sare, zahar vanilat si zahar pudra.

Ingrediente:Melci cu mere si cacao

  • 200 g unt
  • un ou
  • 200 g migdale
  • 350 g făină
  • 3 mere
  • o linguriţă praf de copt
  • două portocale
  • 100 g zahăr pudră
  • două linguri de pudră de cacao
  • un vârf de linguriţă de sare
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Untul se taie cubuleţe şi se mixează împreună cu zahărul pudră până capătă aspectul unei creme. Se adaugă oul, praful de copt, sucul şi coaja rasă de la portocale şi merele date pe râzătoare.

Se amestecă, se toarnă deasupra făinii amestecate cu sare şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.

Se împarte în două bucăţi, una mai mică şi una mai mare. Bucata mai mică se frământă împreună cu pudra de cacao, apoi se înfăşoară amândouă separat cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute.

Se întinde o parte din aluatul alb, deasupra se pune aluatul cu cacao întins într-o foaie subţire şi din loc în loc fâşii de aluat alb.

Se rulează, se taie felii potrivit de groase, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc potrivit până încep să se aurească. Se servesc calzi sau reci presarati cu zahar pudra.

Melci cu mere si cacao

Melci cu mere si cacao

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.