Melci cu mere si alune

Printeaza

O reteta delicioasa de melci cu mere si alune din: zahar, faina, branza de vaci, unt, ulei, lapte, praf de copt, unt, sirop de caramel, coacaze sau merisoare, alune, mere acrisoare si scortisoara.

Ingrediente:Melci cu mere si alune

aluat:

  • 100 g zahăr
  • 500 g făină
  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt

umplutură:

  • 50 g unt topit
  • 4 linguri sirop de caramel
  • 50 g coacăze sau merişoare, uscate şi tocate
  • 50 g alune tocate
  • 3 mere acrisoare
  • scortisoară măcinată

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din ingredientele menţionate şi se întinde din el o foaie dreptunghiulară (cca 40 x 60 cm). Se încălzeşte uşor siropul de caramel şi se amestecă împreună cu untul; se un­ge cu această compoziţie foaia de aluat. Se presară coacăze şi alu­ne.

Se decojesc merele, se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa cuburi. Se încinge cuptorul la 180°C. Se amestecă me­rele cu scorţişoară şi se repartizează pe foaia de aluat; se rulează strâns, pe latura lungă, şi se taie în 16 felii. Se aşază pe 2 tăvi tape­tate cu hârtie de copt şi se coace fiecare tavă cca 20 min.

Melci cu mere si alune

Melci cu mere si alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.