Melci cu usturoi si patrunjel

Printeaza

Melci cu usturoi si patrunjel din: melci, usturoi, patrunjel, piper rosu, ulei de masline, sare, sare mare marină.

Ingrediente:Melci cu usturoi si patrunjel

  • 800 g de melci
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 praf de piper roşu
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 praf de sare
  • sare mare marină

 

 

Mod de preparare:

Se pun melcii într-un coş bine închis, care se lasă timp de 24 de ore într-un loc întunecos. Se spală îndelung în apă, frecându-i cu sare marină apoi se şterg.

Se taie mărunt usturoiul şi pătrunjelul. Se încălzeşte uleiul într-o oală mare de fontă. Când uleiul e foarte fierbinte, se varsă melcii şi se adaugă usturoiul şi pătrunjelul tocat, precum şi piperul.

Se amestecă încet cu o spatulă de lemn, până când este absorbit tot uleiul. Se sărează şi se ia de pe foc. (Melcii sunt bine făcuţi când pot fi extraşi fară greutate din cochilie cu o scobitoare.)

Melci cu usturoi si patrunjel

Melci cu usturoi si patrunjel

Pofta buna!

 

 

Sumar
recipe image
Nume reteta
Melci cu usturoi si patrunjel
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.