Melci cu cartofi
PrinteazaMelci cu cartofi din: faina, sare, untura, lapte, piure de cartofi, bacon,cascaval, oua, sare.
Aluatul:
- 450 g făină
- 300 ml apă
- 1 linguriţă sare
- 4 linguri untură topită
- lapte (pentru uns)
Umplutura:
- 300 piure de cartofi
- 50 g bacon
- 50 g caşcaval
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele de aluat şi frământă până obţii un amestec elastic. Lasă-l să se odihnească 15 minute. întinde-1 în foaie cât mai subţire, din care tai fâşii de formă dreptunghiulară, pe care le întinzi din nou.
Pune pe fiecare piure, caşcaval ras şi bucăţele de bacon fript. Rulează-le, apoi răsuceşte-le sub formă de melc. Aşază melcii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-i cu lapte şi coace-i 25 de minute.
Când sunt gata, acoperă-i cu un prosop o oră.
Pofta buna!