Melci cu cartofi

Printeaza

Melci cu cartofi din: faina, sare, untura, lapte, piure de cartofi, bacon,cascaval, oua, sare.

Ingrediente:

Aluatul:

  • 450 g făină
  • 300 ml apă
  • 1 linguriţă sare
  • 4 linguri untură topită
  • lapte (pentru uns)

Umplutura:

  • 300 piure de cartofi
  • 50 g bacon
  • 50 g caşcaval
  • 2 ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele de aluat şi frământă până obţii un amestec elastic. Lasă-l să se odihnească 15 minute. întinde-1 în foaie cât mai subţire, din care tai fâşii de formă dreptunghiulară, pe care le întinzi din nou.

Pune pe fiecare piure, caşcaval ras şi bucăţele de bacon fript. Rulează-le, apoi răsuceşte-le sub formă de melc. Aşază melcii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-i cu lapte şi coace-i 25 de minute.

Când sunt gata, acoperă-i cu un prosop o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.