Melci cu branza dulce

Printeaza

Melci cu branza dulce din: aluat de cozonac, branza dulce, stafide aurii, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala confiata, rom, galbenus.

Ingrediente:Melci_cu_branza_dulce

  • aluat de cozonac

pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce
  • 50 g stafide aurii
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 50 g coaja de portocala confiata
  • rom/coniac
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Pune stafidele într-un castronel şi stropeşte-le cu rom/ coniac din belşug.

Separat, toarnă apă fierbinte peste coaja de portocală confiată, cât s-o acopere.

Intre timp, amestecă brânza de vaci cu zahărul şi vanilia, apoi adaugă stafidele scurse, întinde o foaie din aluatul crescut, pune deasupra umplutura într-un strat uniform şi rulează.

Cu ajutorul unei aţe, taie felii late de 2 cm şi aşază-le într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt.

Lasă-le să crească 20 de minute, unge-le cu gălbenuş bătut, presară coaja de portocală înmuiată şi dă-le la cuptor până ce capătă o culoare aurie.

Melci cu branza dulce

Melci_cu_branza_dulce

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.