Melci cu alune
PrinteazaMelci cu alune din: ou, unt, zahar, branza de vaci, zahar vanilat, faina, sare, praf de copt, alune, miere, esenta de rom.
Ingrediente:
- 1 ou
- 100 g unt
- 140 g zahăr
- 125 g brânză de vaci
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g făină
- sare
- 1 plic praf de copt
- 100 g alune măcinate
- 40 g miere
- 1 linguriţă esenţă de rom
Mod de preparare:
Freci untul şi zahărul, adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi făina, praful de copt şi sarea şi frămânţi aluatul până devine omogen. Amesteci alunele cu albuşul, mierea, romul şi 60 g zahăr.
Intinzi coca pe o hârtie de copt, o ungi cu umplutura cu alune, rulezi fără să prinzi hârtia şi o dai la rece 20 minute. Tai rulada feliuţe pe care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu margarină. Presari zahărul rămas şi dai melcişorii la cuptorul încălzit pentru aproximativ 15 minute.
Pofta buna!