Melci cu alune

Printeaza

Melci cu alune

Melci cu alune din: ou, unt, zahar, branza de vaci, zahar vanilat, faina, sare, praf de copt, alune, miere, esenta de rom.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 140 g zahăr
  • 125 g brânză de vaci
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g făină
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g alune măcinate
  • 40 g miere
  • 1 lin­guriţă esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Freci untul şi zahărul, adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi făina, praful de copt şi sarea şi frămânţi alua­tul până devine omogen. Amesteci alunele cu albuşul, mierea, romul şi 60 g zahăr.

Intinzi coca pe o hârtie de copt, o ungi cu umplutura cu alune, rulezi fără să prinzi hârtia şi o dai la rece 20 minute. Tai rulada feliuţe pe care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu margarină. Presari zahărul rămas şi dai melcişorii la cuptorul încălzit pentru aproxima­tiv 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.