Medalion de somon cu legume
PrinteazaMedalion de somon cu legume din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez.
- 4 medalioane de somon
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1 radacina patrunjel
- ¼ telina
- ierburi de provence
- sare
- piper
- zeama de limeta
- suc de rosii
- 250 g orez chinezesc
- 2-3 cani supa de pui
Mod de preparare:
Se spala medalioanele de somon si se aseazaintr-o tava potrivita. Se taie morcovii si radacina de patrunjel rondele, telina se taie felii subtiri, iar ceapa de taie julienne. Se adauga in tava printre bucatile de somon.
Se asezoneaza cu sare, piper si ierburi de provence, se adauga suc de rosii si se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Dupa jumatate de ora se adauga zeama de limeta.
Intre timp se prepara orezul chinezesc.Intr-o tigaie potrivita se toarna putina supa de pui, apoi orezul bine spalat. Se lasa sa fiarba si pe masura ce supa de pui este absorbita de catre orez se mai adauga, pana cand orezul se umfla.
Prepararea orezului nu dureaza mai mult de 20 de minute.
Se serveste cu legume pe pat de orez chinezesc.
Pofta buna!