Medalioane de păstrăv cu cartofi

Printeaza

O reteta de medalioane de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav, ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu, sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper.

Ingrediente:Medalioane de păstrăv cu cartofi

  • 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g)
  • 1 ceapă mică
  • 2  linguri smântână dulce
  • 15 g unt
  • 1  lingură brandy
  • 3  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 50 g piper roşu;
  • sar
  • 50 g făină albă

pentru cartofi:

  • 200 g cartofi
  • 2  ouă
  • 5 linguri parmezan ras
  • 1 lingură seminţe de susan
  • 1  lingură seminţe de mac
  • 2  linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală cartofii cu coajă şi fierbe-i cu un praf de sare. Curăţă-i de coaja şi pasează-i. Adaugă ouăle, parmezanul ras şi potriveşte gustul de sare şi piper. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă.

Toarnă compoziţia într-un poş şi pune cu el, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, mai multe grămăjoare. Coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 190° C.

La mijlocul perioadei de copt, unge cu ulei grămăjoa­rele de cartofi şi presară-le cu seminţe de susan şi de mac, apoi pune-le din nou în cuptor.

Toacă mărunt ceapa şi soteaz-o într-o tigaie cu untul topit amestecat cu 2 linguri de ulei de măsline.

Tăvăleşte prin faină medalioanele de păstrăv şi prăjeşte-le în tigaia cu ceapă. Adaugă piperul roşu şi sare, după gust. Toarnă o lingură de brandy şi lasă-1 pe foc până când se eva­poră.

Incorporează 2 linguri de smântână şi deglasează sosul. Serveşte cu garnitura de cartofi şi cu sosul de smântână.

Medalioane de păstrăv cu cartofi

Medalioane de păstrăv cu cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.