Mechouia

Printeaza

O reteta delicioasa de mechouia cu: ardei gras, ardei chili, ansoa, vinete, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, capere, menta, chimen.

Ingrediente:Mechouia

  • 700 g ardei graşi
  • 3 ardei chili
  • 25 g anşoa marinate
  • 450 g vinete
  • doi căţei de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • suc de lămâie
  • o linguriţă de capere
  • mentă tocată
  • chimen

Mod de preparare:

Mai întâi se coc vinetele, usturoiul necurăţat, ardeii graşi tăiaţi în doua adăugându-se şi uleiul. Se descojesc legumele şi se toacă. Intr-o tigaie se pun legumele, seminţele de chimen, ardeii chili tocaţi, caperele şi anşoa. Se sărează, se piperează, se stropeşte totul cu suc de lămâie şi se lasă pe foc timp de un sfert de oră pâ­nă scade sosul.

Se serveşte la tempe­ratura camerei, pe o felie  de pâine prăjită, presărându-se deasupra mentă tocată.

Mechouia

Mechouia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.