Mazare verde fiarta

Printeaza

Mazare verde fiarta din: mazare, ulei sau unt, marar, sare, zahar.

Ingrediente:Mazare verde fiarta

  • 1 kg mazăre boabe, verde
  • 2 linguri ulei (sau unt)
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
  • opţional: 1/2 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Mazărea se alege, se spală şi se pune la fiert într-o oală de circa 3 I cu apă clocotită, cu puţină sare. Se fine la fiert, la foc potrivit, cam o jumătate de oră. Când mazărea s-a înmuiat, se scurge apa şi se mai lasă oala la căldură, descoperită, pentru ca toată apa să se evapore şi boabele de mazăre să se usuce.

Se pun apoi peste boabele încă fierbinţi uleiul (untul), mărarul verde, sarea şi opţional, zahărul. Se serveşte caldă, ca garnitură pentru cele mai diverse preparate (în special pentru cele de carne).

O variantă destul de des întâlnită este mazărea fiartă înăbuşit. Mazărea se pune la fiert înăbuşit cu uleiul (untul) şi câteva linguri de apă. Se fierbe la foc mic, într-o oală acoperită în care se adaugă din când în când câte puţină apă fiartă, pentru a completa lichidul care se evaporă. în final se adaugă sarea şi (opţional) zahărul. Avantajul fiertului înăbuşit constă în timpul mai redus de pregătire.

Rezultatele finale sunt aproximativ asemănătoare, indiferent de modul de preparare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.