Mazare uscata cu carnati

Printeaza

Mazare uscata cu carnati din: mazare, cub concentrat de pui sau costita afumata, carnati, ceapa, unt, ulei, faina.

Ingrediente:

  • 250 g mazăre (uscată)
  • 1 cub concentrat de pui (sau costiţă afumată)
  • 300 g cârnati
  • 2 cepe
  • 30 g unt
  • ulei
  • făină

 

Mod de preparare:

Mazărea uscată se lasă la înmuiat aproximativ 10 ore, apoi se fierbe în 1,5 l de apă. Se condimentează cu cubul concentrat. Până fierbe mazărea, se prăjesc cârnaţii în trei lingiuri de ulei.

Se iau apoi deoparte şi, după ce s-a răcit puţim, se taie felii. în grăsimea rămasă se călesc cepele tăiatte felii şi tăvălite în prealabil prin făină. Se scot apoi feliilce de ceapă din grăsime, folosind lingura cu găuri. Mazărea se fierbe până devine păstoasă.

Se adaugă untul, se sarează şi se piperează după gust, omogenizând bine compoziţia. Se pun în farfurie câte 2-3 linguri de mazăre, iar deasupra se pun rondele de cârnaţi şi felii de ceapă prăjite.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna mazarea cu carnati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.