Mazare cu pui si legume

Printeaza

O reteta de mazare cu pui si legume din: carne de pui, mazare, ceapa verde, sare, piper, ceapa rosie, orez, gogosari si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Mazare cu pui si legume

  • 500 g carne de pui
  • 1 kg de mazare noua
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • o ceapa mare rosie
  • 200 g orez
  • 2-3 gogosari
  • ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se alege si se curăţă mazărea si apoi se fierbe în apă cu o linguriţă de sare. în acest timp, se pregăteşte puiul. Se spală bine, se taie bucăţi mici si se prăjeşte în ulei. Se adaugă sare şi puţin usturoi pentru aromă. Se scoate pe un şervet absorbant să se scurgă.

Se curăţă ceapa, gogoşarii, se spală Si se taie feliuţe subţiri. Se călesc în puţin ulei, cât să se înmoaie si să îşi lase sucul propriu şi se dau deoparte. Se alege orezul, se spală şi se fierbe. Se amestecă să nu se lipească apoi se scoate în sită să se scurgă.

Se pun toate ingredientele într-un bol termorezistent, se presară puţin ulei, sare, piper si se bagă câteva minute în cuptor. Se serveşte cu puiul crocant şi se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Mazare cu pui si legume

Mazare cu pui si legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.