Mazare picanta cu ghimbir si cumin

Printeaza

Mazare picanta cu ghimbir si cumin din: morcovi tineri, mazăre proaspătă, ceapa rosie, ghimbir, cumin, boia iute, coriandru, curcuma, suc de lamaie, sare, ulei de masline.

Mazare picanta cu ghimbir si cumin

Ingrediente:

  • 3 morcovi tineri (carote)
  • 1,5 kg mazăre proaspătă
  • 1 ceapă roşie
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriţă cumin
  • 1 praf boia iute
  • 1 praf coriandru
  • 1 praf curcuma
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Se curăţă carotele şi se taie bucăţi. Se toacă ceapa roşie. Se încing într-o tigaie mare 2-3 linguri ulei; se adaugă ceapa roşie tocată şi 1/2 linguriţă cumin şi se prăjesc la foc mic, amestecând.

Apoi se adaugă ghimbirul, curcuma, boia şi se amestecă bine. Se adaugă în tigaie morcovii tăiaţi şi se mai ţine la foc mic cca 5 min.

Se adaugă apoi mază­rea şi se acoperă cu un capac; se mai lasă cca 2-3 min. la foc mediu. Dacă este necesar, se adaugă puţină apă, pentru a nu se lipi legumele de fun­dul tigăii.

Se adaugă zeama de la o lămâie şi un praf de coriandru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.