Mazare gatita taraneste

Printeaza

Mazare gatita taraneste

Ingrediente:Mazare gatita taraneste

  • 100 g slănină afumată
  • 1 kg mazăre verde
  • 2 linguri unt
  • câteva arpagicuri
  • 3 linguri pastă roşii
  • 1 morcov
  • 1 linguriţă miere
  • 1 pahar de vin dulce
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 creangă cimbru
  • sare
  • piper
  • paprică
  • 500 g carne porc (sau vită ori pasăre)
  • 1 salată verde

 

Mod de preparare:

Carnea şi slănina se taie bucăţele şi se pun la prăjit în unt ceapa şi morcovul se toacă mărunţel de tot şi se aşază imediat peste carne.Salata se taie fideluţă şi se adaugă şi ea la mâncare, că i-a venit rândul .

Făina se pune acum în cratiţă şi se mestecă bine când faina s-a rumenit, se stinge cu apă, 2-3 ceşti .

Se curăţă arpagicul după primul clocot intră cu voioşie în cratiţă boiaua, sarea şi piperul, precum şi mazărea, crenguţa de cimbru, 1 pahar de vin, arpagic, să fiarbă şi să scadă 1 jumătate de oră .

Se toacă pătrunjelul, se amestecă cu pastă de roşii şi 1 linguriţă de miere, se varsă totul în tocană, să dea în câteva clocote, e gata!

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mazare gatita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.