Mazare cu ceapa verde si morcov

Printeaza

Mazare cu ceapa verde si morcov din: mazăre în teci, morcovi, ceapă verde, salată verde, zahăr, pătrunjel, unt, verdeaţă, sare.

Ingrediente:Mazare cu ceapa verde si morcov

  • 1 kg mazăre în teci
  • 500 g morcovi tineri
  • 3 legături ceapă verde
  • 1 salată verde
  • 1 lingură zahăr
  • pătrunjel tocat
  • 2 linguri unt
  • verdeaţă
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă mazărea şi se lasă în apă rece cât timp fierb carotele tăiate felii groase şi acoperite cu apă.

Când carotele s-au înmuiat uşor, se odaugă mazărea şi ceapa verde, de la care se foloseşte doar partea albă. Se adaugă sare, apoi se taie fâşii salata verde şi se pune peste mazăre.

Mâncarea se fierbe cu un buchet de verdeţuri care se scot atunci când totul este gata. Buchetul este alcătuit , de obicei din pătrunjel verde, cimbru, usturoi, hasmaţuchi.

Când mazărea a fiert, se adaugă o lingură de zahăr, două linguri de unt şi pătrunjel verde tocat mărunt. Mazărea se serveşte bine scăzută, cu friganele din pâine.

Friganelele se pregătesc din felii de franzelă, ţinute în lapte până se înmoaie bine, trecute prin ouă bătute şi prăjite în unt fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.