Mazăre cu ceapă verde şi salată verde

Printeaza

O reteta de Mazăre cu ceapă verde şi salată verde din: unt, ulei de masline, faina, supa de pui, ceapa verde, mazare, salata verde, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Mazăre cu ceapă verde şi salată verde

  • un cubuleţ de unt
  • ulei de măsline
  • o linguriţă cu vârf de făină
  • 285 ml supă de pui sau de legume
  • 6 cepe verzi, curăţate şi tăiate felii subţiri
  • 400 g mazăre proaspătă sau congelată
  • 2 căpăţâni mici de salată verde, tăiate fâşii
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline extravirgin de bună calitate

 

Mod de preparare:

Incălziţi la foc mic untul şi nişte ulei de măsline. Adăugaţi făina şi amestecaţi, apoi turnaţi încet supa. Măriţi flacăra şi adăugaţi ceapa verde, mazărea şi salata verde, cu un praf de sare şi piper. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi mazărea să fiarbă 5 minute sau până când s-a înmuiat.

Gustaţi, mai condimentaţi dacă e nevoie şi adăugaţi puţină zeamă de lămâie. Serviţi mazărea stropită cu puţin ulei de calitate. E nemaipomenită cu peşte.

Mazăre cu ceapă verde şi salată verde

Mazăre cu ceapă verde şi salată verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.