Mazare boabe batuta

Printeaza

Mazare boabe batuta din: mazare, ceapa, cartof, ulei, usturoi, sare.

Ingrediente:Mazare boabe batuta

  • 1/2 kg mazăre boabe uscată
  • 3 cepe
  • 1 cartof
  • 2 linguri ulei
  • 1 căpăţână usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Mazărea se alege, se spală şi se lasă să stea câteva ore în apă călduţă.

Se pune apoi la fiertîn apă rece împreună cu o ceapă tăiată în jumătăţi şi un cartof tăiat în cubulete. Când mazărea a fiert, se pasează şi se trece prin sită (inclusiv cartoful şi ceapa).

Piureul obţinut se bate la căldură până ce devine spumos.

Se pune sare şi se serveşte opţional cu ceapă prăjită (ca fasolea bătută) sau cu mujdei de usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.