Maultaschen (Ravioli)

Printeaza

Maultaschen (Ravioli)

Maultaschen, o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane, ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o porţie suficientă pentru o persoană. Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau cârnaţi), împreună cu pătrunjel.

Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe de îmbucat”. Iniţial, acestea se consumau spre sfârşitul Postului Mare, poate pentru că nu se vedea că aveau înăuntru carne, ceea ce ar putea justifica al doilea nume sub care sunt cunoscute în regiune, şi anume HerrgottsbscheiRerle (adică „înşelătorii Domnului”).

Se spune că cei care au avut ideea ingenioasă de a ascunde carnea în acest fel, între două straturi de aluat, au fost călugării de la mănăstirea Maulbronn. Pentru a ilustra schimbările care se petrec pe parcursul Săptămânii Mari, în Joia Mare, Maultaschen se aduceau la masă plutind într-o supă de legume, iar în Vinerea Mare se serveau tăiate în felii şi prăjite cu nişte ceapă.

Dacă mai rămâneau, în ziua următoare ele puteau fi date la cuptor, presărate cu nişte brânză.

Maultaschen

Maultaschen (Ravioli)

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • maultaschen reteta
  • cum se gateste maultaschen

2 comentarii

  1. ioana Horia

    Si reteta unde este :)) ?

  2. Unde-i reteta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.