Masline in tempura de migdale

Printeaza

Masline in tempura de migdale din: măsline verzi, faina de migdale, amidon, bicarbonat, amestec de condimente, ulei vegetal, apă foarte rece.

Masline_in_tempura_de_migdale

Ingrediente:

  • 200 g măsline verzi (simple sau umplute)
  • 100 g făină de migdale
  • 3-4 linguri cu amidon
  • 1 linguriţă cu bicarbonat
  • 1 linguriţă cu amestec de condimente (dafin, nucşoară, paprica, scorţişoară, ghimbir, piper negru, toate măcinate)
  • ulei vegetal
  • 250 ml apă foarte rece

 

Mod de preparare:

Inainte de a te apuca de această reţetă, pune măslinele, făina, bicarbo­natul, amidonul şi condimentele în frigider şi lasă-le cel puţin o jumătate de oră. Acesta este secretul pentru reuşita aluatului tempura: ingredientele foarte reci!

Pune măslinele reci pe un şervet de hărtie care să absoarbă excesul de umezeală. Amestecă făina cu amidonul, bicarbonatul şi condimentele şi subţiază treptat cu apa rece. Nu amesteca prea mult.

Dă măslinele uscate prin amestecul tempura şi prăjeşte-le în uleiul foarte bine încins. Scogte-le pe un şervet de hârtie şi serveşte-le de îndată.

Masline in tempura de migdale

Masline_in_tempura_de_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.