Mascarpone cu ananas

Printeaza

Mascarpone cu ananas din: branza mascarpone, branza de vaci, portocala, zahar tos, ananas, scortisoara, gelatina, fructe confiate, fulgi de porumb, menta verde, fistic.

Ingrediente:Mascarpone_cu_ananas

  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • o portocala
  • 70 g zahar tos
  • zahar vanilinat
  • o conserva de ananas
  • o lingurita cu scortisoara
  • 5 g gelatina alimentara
  • 100 g fructe confiate
  • 100 g fulgi de porumb
  • menta verde
  • fistic

 

Mod de preparare:

Gelatina se pune la înmuiat în puţin sirop de ananas şi când s-a umflat se topeşte la bain-marie. Intr-un bol se mixează brânza de vaci cu brânza mascarpone, zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat. Se adaugă sucul şi coaja rasă de portocală, scorţişoara şi gelatina.

Se mixează două minute, se pun fructele confiate tocate mărunt şi ananas tocat după gust. Se amestecă bine cu o lingură, ca să se încorporeze toate ingredientele, şi se formează biluţe mici.

Fulgii de porumb se sfărâmă şi se pun într-o farfurie adâncă. Se trec biluţele prin fulgi şi se presează uşor ca să se lipească. Se aşază pe un platou, se acoperă cu folie alimentară, se introduc la rece pentru minimum 30 de minute, apoi se servesc.

In amestec se mai poate adauga menta verde proaspat tocata sau fistic tocat marunt.

Mascarpone cu ananas

Mascarpone_cu_ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.