Măruntaie de pui cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de maruntaie de pui cu legume, maruntaie de pui, dovlecei, gulie, conopida, ceapa, vin aromat, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Măruntaie de pui cu legume

  • 500 g maruntaie de pui: inimi, pipote, ficat
  • 2 dovlecei
  • 1 gulie
  • 1 conopida
  • 2 cepe
  • 1 pahar de vin aromat
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi bine măruntaiele, curăţaţi zarzavaturile, desfaceţi conopida în bucheţele. Tăiaţi mărun­taiele în feliuţe şi condimentaţi-le cu sare şi piper.

Căliţi-le în ulei şi după 10 minute, adăugaţi legumele tăiate în cubuleţe. Ţineţi vasul la foc potrivit şi amestecaţi din când în când, ca să nu se prindă mâncarea de vas.

Când ingredientele s-au înmuiat, opriţi focul şi turnaţi amestecul într-o tavă. Adăugaţi 1 pahar vin şi puneţi tava la cuptor până când lichidul scade şi legumele se rumenesc. Serviţi mâncarea caldă. Merge si cu mămăligă.

Măruntaie de pui cu legume

Măruntaie de pui cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.