Maruntaie de miel in stil arabesc

Printeaza

Maruntaie de miel in stil arabesc din: maruntaie de miel, ulei, lamaie, mate de miel, dafin, sare, piper

 

Ingrediente:Maruntaie de miel in stil arabesc

  • măruntaie de miel
  • 1 ceaşcă cu ulei măsline
  • sucul de la 2 lămâi
  • câteva maţe de miel
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • măghiran

Mod de preparare:

Măruntaiele se spală bine şi se opăresc cu o zi înainte de a fi preparate.

Se curăţă, se spală cu apă sărată şi se mai opăresc timp de două minute.

Se pun într-o salatieră, se sărează, se piperează, se adaugă ghimbirul, zeama de lămâie şi foaia de dafin.

Se acoperă salatiera cu o farfurie şi se pune la frigider, până a doua zi. Se taie bucăţi mărunte.

Se umplu maţele cu câte o bucată de ficat, plămân şi splină, după care se aşează în tavă.

Se ung cu ulei, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se pun la cuptor. Se lasă, la foc mediu, aproximativ o jumătate de oră.

Se servesic reci.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Drob de miel 3

Drob de miel cu verdeata si usturoi

Drob de miel cu verdeata si usturoi din: organe de miel, prapur, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, leustean, sare, ulei, oua, piper. Ingrediente: 1, 5 kg organe de miel (ficat, inimă, plămân, rinichi, inclusiv grăsimea de la rinichi) 1 prapur de miel 15 fire ceapă verde 15 fire usturoi verde 1 ceapă uscată mare 2 legături […]

 

Frigarui de pui cu ceapa verde

Frigarui cu maruntaie

Frigarui cu maruntaie din: maruntaie de miel, mate de miel, maghiran, cimbru, sofran, piper, sare, ulei, lamaie, stafide. Ingrediente: măruntaie de miel, inclusiv burta, câteva maţe măghiran cimbru şofran piper sare ulei sucul de la 1 lămâie câteva stafide   Mod de preparare: Se spală foarte bine maţele şi măruntaiele în apă cu puţin oţet […]

 

Pulpa de miel umpluta

Miel de lapte umplut

Miel de lapte umplut din: miel de lapte, carne tocata de berbec, unt, ceapa, dafin, conuri de brad, stafide, orez, patrunjel, izma, rozmarin, menta, sare, piper. Ingrediente: 1 miel de lapte 200 g carne tocată de berbec mai grasă 200 g unt 2 cepe 2 foi dafin 150 g conuri de brad 200 g stafide […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.