Marţipan

Printeaza

Marţipan

Ingrediente:Marţipan

  • 1 kg şerbet de vanilie
  • 500 g nuci (miez)
  • coajă de la o lămîie sau 2 g esenţă de migdale
  • zahăr pudră
  • glazură

 

Mod de preparare:

Se pune şerbetul de vanilie pe o planşetă. Se adaugă nucile prăjite şi date prin maşină. Se frămîntă bine pînă se obţine o pastă.

In timpul lucrului atît planşeta, cît şi mîna trebuie presărate cu zahăr pudră.

La urmă se adaugă coajă de lămîie sau esenţă de migdale. Se rupe cîte o bucăţică şi se dă cu mîna forma dorită. Se trec prin glazură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.