Marmelada din coaja de portocale

Printeaza

Marmelada din coaja de portocale din: coji de portocale, zahar, aperol.

Ingrediente:Marmelada din coaja de portocale

  • 500 g coji de portocale
  • 500 g zahăr gelifiant
  • 250 ml apă
  • 1/16 l Aperol

 

 

Mod de preparare:

Pentru a se elimina uleiurile eterice din coajă, portocalele se spală cu apă caldă, apoi se şterg temeinic, şi abia după aceea se curăţă.

Cojile se pun într-o cratiţă şi se acoperă cu apă, se fierb până se înmoaie şi se taie felii subţiri.

Zahărul se amestecă cu 250 ml apă, se pune pe foc până se dizolvă, apoi se adaugă bucăţile de coajă şi se fierb până capătă un aspect transparent.

Se adaugă Aperol, se face proba şi se toarnă fierbinte în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.