Marmelada de piersici si ananas
PrinteazaMarmelada de piersici si ananas din: ananas, piersici, zeama de lamaie, zahar, plic gelifiant.
- 1 ananas mare, de circa 1 kg
- 1 kg piersici
- zeama de la 2 lamai
- 500 g zahar
- 1 plic gelifiant 2:1
Mod de preparare:
Cureţi ananasul de coajă şi de partea lemnoa-să din mijloc. Pentru ca această operaţiune să fie mai simplă, e bine să-ţi procuri un dispozitiv special destinat curăţării ananasului. Decojeşti piersicile şi le scoţi sâmburii. Mixezi în blender piersicile şi ananasul, până obţii un piure fin, pe care îl pui în cratiţa emailată pentru dulceţuri, cu volumul de circa 3 litri.
In piureul de fructe, încorporezi romul, zeama de lămâie şi conţinutul plicului de gelifiant pe care l-ai amestecat cu zahărul. Pui vasul pe foc şi fierbi fructele timp de 5 minute, la foc mediu, amestecând continuu, cu o spatulă.
In borcane de 400 ml, în prealabil spălate şi sterilizate în cuptor, pui marmelada fierbinte si infiletezi capacele. Pentru sterilizate, rastorni borcanele pe capac, iar dupa 5 minute le asezi in pozitie obisnuita, sub paturi, pana se racesc.
Marmelada de piersici si ananas
Pofta buna!