Marmelada de dovleac turcesc

Printeaza

Marmelada de dovleac turcesc 

Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe, îl tai în cuburi de 5 cm şi-l cântăreşti. Opăreşti bine în apă tot dovlea­cul tăiat şi când intră scobitoarea uşor în el este gata.

Il scurgi de apă şi adaugi atâta zahăr cât a cântărit dovleacul înainte de a-l opări. La 1 kg dovleac – 1 kg zahăr (dovleac tăiat cuburi).

Pui să fiarbă şi amesteci în continuu, ca să nu se prindă. Când se desprinde de pe vas îl trag de pe foc şi pui marmelada în borcane.

Pui borcanele în cuptorul fierbinte, dar cu focul oprit. Le laşi până se răcesc, le leg cu celofan şi le pui în cămară.

Marmelada de dovleac turcesc

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.