Marmelada de corcoduse

Printeaza

Marmelada de corcoduse din: corcoduse, zahar, esenta de migdale.

Ingrediente:Marmelada de corcoduse

  • 10 kg corcoduse galbene si rosii
  • 8 kg zahar
  • esenta de migdale

 

 

Mod de preparare:

Dai prin sita corcodusele coapte, pentru a separa pulpa de samburi si coaja. Compozitia astfel obtinuta o fierbi cu zaharul pana se ingroasa, astfel, cand se face proba intr-o farfurie, ramane densa, nu se imprastie.

Cu 5 minute inainte de a fi pusa in borcane, adaugi esenta de migdale, apoi reglezi focul la flacara mica. Pui marmelada fierbinte in borcane, pe care apoi le acoperi cu paturi, iar cand s-au racit le asezi pe rafturi in camara.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.