Marmelada de corcoduse cu aroma de migdale

Printeaza

Marmelada de corcoduse cu aroma de migdale din: corcoduse, zahar, esenta de migdale.

Ingrediente: Dulceata_1

  • 10 kg corcoduşe galbene şi roşii
  • 8 kg zahăr
  • esenţă de migdale

 

 

Mod de preparare:

Dai prin sită corcoduşele coapte, pentru a sepa­ra pulpa de sâmburi şi coajă.

Compoziţia astfel obţinută o fierbi cu zahărul până se îngroaşă, astfel, când se face proba într-o farfurie, rămâne densă, nu se împrăştie.

Cu 5 minute înainte de a fi pusă în borcane, adaugi esenţa de migdale, apoi reglezi focul la flacără mică.

Pui marmelada fierbinte în borcane, pe care apoi le acoperi cu pături, iar când s-au răcit le aşezi pe rafturi în cămară.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Marmelada de mandarine

Marmelada de mandarine

Marmelada de mandarine din: mandarine, zahar gelifiant. Ingrediente: 1 kg felii de mandarine 500 g zahăr gelifiant 2:1       Mod de preparare: Pentru ca această reţetă să iasă bine este nevoie, obligatoriu, de mandarine foarte coapte, adică dulci. Feliile de mandarine se taie în bucăţi mici, curăţându-se în mare de membrana albă, care […]

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

Marmelada de portocale si morcovi

Marmelada de portocale si morcovi din: portocale, zahar, morcovi. Ingrediente: 500 g portocale curăţate de coajă 500 g zahăr gelifiant 2:1 500 g morcovi     Mod de preparare: Morcovii se curăţă şi se dau pe râzătoare măruntă, apoi se fierb cu puţină apă, se adaugă portocalele mărunţite şi, eventual, se pasează cu blenderul de […]

 

Bavareza de portocale

Marmelada din coaja de portocale

Marmelada din coaja de portocale din: coji de portocale, zahar, aperol. Ingrediente: 500 g coji de portocale 500 g zahăr gelifiant 250 ml apă 1/16 l Aperol     Mod de preparare: Pentru a se elimina uleiurile eterice din coajă, portocalele se spală cu apă caldă, apoi se şterg temeinic, şi abia după aceea se […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.