Marmelada de ceapa

Printeaza

Marmelada de ceapa din: ceapa, ulei vegetal, sare, piper, bere, zahar, miere, otet de cidru, prune, boabe de cacao.

Ingrediente:Marmelada_de_ceapa

  • 450 g ceapa feliata
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • un varf de sare mare
  • un varf de piper
  • jumatate de cana de bere
  • un sfert de cana de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri de otet de cidru sau balsamic
  • 8 prune cubulete
  • o lingurita de boabe de cacao

 

Mod de preparare:

Incălziţi ulei şi sotati ceapa la foc mediu cu un vârf de sare şi piper, amestecând constant, până se înmoaie, cam 10 minute.

Adăugaţi berea, zahărul, mierea, cubulefele de prune şi boabele de cacao. Continuaţi să tineti pe foc şi să amestecati până se caramelizează ceapa.

Când e gata marmelada, păstraţi în borcane în frigider. Rezistă cel puţin 2 luni.

Marmelada de ceapa

Marmelada_de_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.