Marmelada de ceapa rosie

Printeaza

Marmelada de ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, zahar, vin rosu, otet balsamic, sare, nucsoara, coriandru, cardamon, chimen, ienibahar, cuisoare si scortisoara.

Marmelada de ceapa rosie

 

Ingrediente:

  • 4-5 cepe roşii mari
  • 4 linguri ulei
  • 500 g zahăr
  • 350 ml vin roşu sec
  • 50 ml oţet balsamic
  • 1 linguriţă sare
  • nucşoară măcinată
  • coriandru măcinat
  • cardamon pisat
  • chimen măcinat
  • ienibahar măcinat
  • cuişoare măcinate
  • scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de coajă şi se taie felii groase de cca 4-5 mm grosime. intr-o tigaie cu fund gros se încinge uleiul şi se lasă să se caramelizeze 5 linguri zahăr, amestecând. Se adaugă ceapa şi se căleşte până devine uşor sticloasă.

Se sărează, se stinge cu vin şi se adaugă restul de zahăr. Se amestecă până ajunge la punctul de fierbere; se reduce focul şi se lasă să fiarbă la foc moale, fără capac, până se leagă siropul.

Se adaugă condimentele, potrivind după gust şi se toarnă în borcane pregătite, care se închid ermetic.

 

Marmelada de ceapa rosie

Marmelada de ceapa rosie

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.