Marmelada de capsuni

Printeaza

Marmelada de capsuni

Ingrediente:Marmelada de capsuni

  • 1 kg căpşuni
  • 500 g zahăr

 

 

Mod de preparare:

Se spală căpşunile, se rup codiţele şi se scurg bine pe o sită. Se pun într- un castron, un strat de căpşuni, unul de zahăr tos sau pisat şi aşa mai departe.

Se lasă să stea la loc răcoros până a doua zi. Se pune cu totul în tingirea de dulceaţă bine cositorită sau într-o cratiţă smălţuită, se ţine puţin pe foc moale până se topeşte tot zahărul, se dă apoi pe foc mai iute şi se lasă să fiarbă, amestecând mereu cu o lopăţică de lemn, ca să nu se prindă de fund.

Se încearcă dacă este gata punând puţin pe o farfurioară. Dacă nu lasă zeamă împrejur, este destul de legată. Se dă la o parte, se acoperă cu un şervet ud şi se lasă să se mai răcorească puţin, dar nu de tot.

Borcanele, fie de pământ, fie de sticlă, bine spălate cu apă fierbinte şi cu sodă, se limpezesc, se şterg, se mai usucă în gura cuptorului şi cât sunt calde încă, se toarnă marmelada în ele.

Se lasă să se răcorească complet şi se leagă bine cu hârtie pergament.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.